sobota 6. srpna 2016

Knižní novinky srpen 2016

Celkem dlouho jsem řešila, jak si ukládat knihy, které mají teprve vyjít a já je prostě musím mít. Protože goodreads.com knihy, které ještě nevyšly, většinou v databázi nemá a CBDB.cz mě nějak nenadchlo, rozhodla jsem se, že si je prostě zapíšu na blog. Třeba poslouží i někomu jinému, jako inspirace :)


Ty, já a ti druzí - Fionnuala Kearneyová
Vyjde: 1. 8. 2016
Název: Ty, já a ti druzí 
Autor: Fionnuala Kearney
Nakladatelství: Ikar

Říká se, že všechny rodiny mají svá tajemství. Dobře ukrytá tajemství…
Co se však stane, když se všechny naráz jednoho dne nezadržitelně vynoří na světlo denní? A přesně to se stane manželům Adamovi a Beth a jejich devatenáctileté dceři Meg. Rodina žije navenek spokojený život, dokud Adamova náhodná nevěra – Servírka, jaké klišé! – nespustí sled událostí s neodvratnými důsledky. A jak plánovat budoucnost, když se celá minulost v jednom okamžiku zničehonic převrátí naruby?








Vyjde: 9. 8. 2016
Název: Útěk
Autor: Peter May
Nakladatelství: Host

Román o nenaplněných touhách a o rozhodující, ale často ošidné roli přátelství v našich životech. Je rok 1965 a pětice mladíků v čele se sedmnáctiletým Jackem Mackayem opouští své domovy v Glasgow a míří do Londýna s cílem prosadit se v hudebním světě. Chlapci doma nechávají nudný život a své rodiny a utíkají za slávou a štěstím. Brzy ale zjistí, že skutečnost nemá s jejich sny nic společného, a tři z nich se po několika týdnech vracejí domů s nenávratně poškozenými životy. O padesát let později dojde v Londýně k brutální vraždě a tři muži, nyní téměř sedmdesátníci, se opět vydávají na známá místa hledat odpovědi na otázky, které je po pět desetiletí strašily a ničily jim život.

RECENZE ZDE



Vyjde: 17. 8. 2016
Název: Popravčí
Autor: Chris Carter
Nakladatelství: BB Art

Ví, co tě na smrt vyděsí…
V losangeleském kostele leží na oltářních stupních zkrvavené, bezhlavé tělo kněze. Je pečlivě naaranžované, nohy natažené, paže křížené na hrudi, ale nejhrůznější ze všeho je, že hlavu kněze někdo vyměnil za hlavu psí.
Ze začátku je detektiv Robert Hunter přesvědčený, že jde o rituální vraždu. Jenže když se objeví další mrtvoly, je nucen situaci přehodnotit. Všechny oběti zemřely způsobem, kterého se bály ze všeho nejvíc. Jejich nejstrašnější sny se staly skutkem. Ale jak o nich mohl vrah vědět? A co spojuje tyto zdánlivě nahodilé oběti?
Hunter se ocitá na stopě přízračného a sadistického vraha – někoho, kdo má zřejmě schopnost číst myšlenky svých obětí. Někoho, kdo dokáže vycítit, co oběť nejvíc vyděsí. Někoho, kdo se nezastaví před ničím, aby dosáhl svého zvráceného cíle.



Vyjde: 20. 8. 2016
Název: Dům žen bez mužů
Autor: Karine Lambert
Nakladatelství: Motto

V tomto domě žen jsou muži všudypřítomní. V jejich nostalgických vzpomínkách, v jejich zranitelnosti, v jejich vzteku i v jejich zmizelých touhách. Pět žen různého věku a z různých prostředí má společný jediné: nechtějí už nikdy slyšet o lásce. Až do okamžiku, kdy poklidnou hladinu jejich života rozbouří nová nájemnice. Juliette se líbí jejich přátelství a semknutost, jejich odvaha a jejich nekonformnost. Ale ona rozhodně na muže nerezignovala! A mluví o tom nahlas. Naruší spolehlivé jistoty svých sousedek?

Moje recenze

Žádné komentáře:

Okomentovat